Παναγιώτης Ματαράγκας Γενικός Οδοντίατρος       Παναγιώτα Δεδουσοπούλου Γενικός Οδοντίατρος       Δημήτρης Κατσανάκης Περιοδοντολόγος
     
 
         
 
 
     
 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΛΕΥΚΑΝΣΗ ;
Υπάρχουν δύο λευκαντικές ουσίες, το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου και το υπεροξείδιο του υδρογόνου που διασπώνται στο εσωτερικό του δοντιού αποδομώντας τις χρωστικές χωρίς να επηρεάζεται η δομή του.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΝΣΗ;
Όχι. Η λεύκανση είναι δυνατή σε οποιαδήποτε ηλικία .Ωστόσο πρέπει ο ασθενής να έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του (να έχει ολοκληρωθεί η μόνιμη οδοντοφυΐα). Όσο για τους ηλικιωμένους ασθενείς πραγματικά θα εκπλαγούν αν γνωρίσουν τις δυνατότητες που τους προσφέρει η λεύκανση.

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Η ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΟ ΔΟΝΤΙ;
Τα τελευταία προϊόντα λεύκανσης που χρησιμοποιούμε ελαχιστοποιούν την ευαισθησία(στο κρύο ή το ζεστό) προστατεύουν από την τερηδόνα, ενισχύουν τη σκληρότητα της αδαμαντίνης και βελτιώνουν τη συνολική υγεία των δοντιών.

ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Η ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ;
Υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί μια ευαισθησία στο κρύο ή το ζεστό είναι όμως παροδική και όλα τα σύγχρονα υλικά λεύκανσης περιέχουν και απευαισθητοποιούς παράγοντες που βοηθούν το δόντι να την αντιμετωπίσει.

ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΛΕΥΚΑΝΣΗ;
Τα αποτελέσματα της λεύκανσης έχουν μεγάλη διάρκεια η οποία όμως μεταβάλλεται ανάλογα με τις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής του ασθενή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΛΕΥΚΑΝΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ!


 
Dental-progress.gr - Οδοντιατρική πρόοδος    Διεύθυνση οδοντιατρείου: Γρ. Σιτέ 21, Νέα Μάκρη Τ.Κ. 19005 - Τηλ.: 2294090305, 2294090306