Παναγιώτης Ματαράγκας Γενικός Οδοντίατρος      Δημήτρης Κατσανάκης Περιοδοντολόγος
     
 
         
 
     

Λεύκανση Δοντιών
Για ένα αστραφτερό χαμόγελο

   
Υπάρχουν πολλές αιτίες για τη δυσχρωμία των δοντιών. Ορισμένα φάρμακα, τραύματα στα δόντια, υλικά έμφραξης και ορισμένα τρόφιμα και ποτά μπορούν να προκαλέσουν δυσχρωμία με την πάροδο του χρόνου. Ορισμένες δυσχρωμίες είναι επιφανειακές ενώ άλλες είναι εσωτερικές. Και τα δύο είδη μπορούν να αντιμετωπιστούν από τον οδοντίατρο.

Συχνές ερωτήσεις για την Λεύκανση >>
 
 
       
  Περιοδοντολογία    
Η περιοδοντολογία είναι μια ειδικότητα της οδοντιατρικής που ασχολείται με τις παθήσεις των ιστών που στηρίζουν τα δόντια (ούλα, φατνιακό οστό κ.λ.π.). Αν αιμορραγούν τα ούλα ή αισθάνεστε να «κουνιούνται» τα δόντια, απευθυνθείτε στον οδοντογιατρό σας πριν να είναι αργά!  
 
   
Οδοντικά εμφυτεύματα
Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι ο πλέον σύγχρονος τρόπος αντιμετώπισης της έλλειψης δοντιών, είτε ενός είτε περισσότερων - ακόμα και όλων!
Απαιτείται μια απλή χειρουργική επέμβαση που συνήθως γίνεται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία. Μεσολαβεί αναμονή λίγων μηνών, ώστε το εμφύτευμα να ενσωματωθεί στο οστό και ακολουθεί η προσθετική αποκατάσταση.
 
 
Προσθετολογία
Προσθετολογία είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής που ασχολείται με την αποκατάσταση της έλλειψης ενός ή περισσότερων δοντιών. Ανάλογα με το πρόβλημα μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε στεφάνες και γέφυρες, σε μερικές και ολικές οδοντοστοιχίες ή σε διάφορους συνδυασμούς, ενώ μπορεί να επιλεγεί και η χρήση εμφυτευμάτων.
 
     
  Αισθητική οδοντιατρική  
Αισθητική οδοντιατρική είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής που, πέρα από την υγεία των δοντιών, αποσκοπεί στην βελτίωση της εικόνας και του χαμόγελου. Λευκές εμφράξεις σύνθετης ρητίνης, όψεις πορσελάνης, ολοκεραμικές στεφάνες και στεφάνες ή γέφυρες ζιρκονίου είναι κάποια από τα διαθέσιμα μέσα για ένα όμορφο χαμόγελο.
Ακόμα, για όσους επιθυμούν να «προκαλέσουν», υπάρχουν στολίδια δοντιών που τοποθετούνται εύκολα στα δόντια και αφαιρούνται αντίστοιχα εύκολα από τον οδοντίατρο.


     
  Προληπτική οδοντιατρική  
« Κάλλιον προλαμβάνειν ή θεραπεύειν» έλεγε ο Ιπποκράτης και αυτό βρίσκει μεγάλη εφαρμογή στην οδοντιατρική. Ο τακτικός έλεγχος, ώστε κάθε οδοντική βλάβη να εντοπίζεται νωρίς και να αντιμετωπίζεται εύκολα, ιδιαίτερα όμως η φθορίωση και οι καλύψεις οπών - σχισμών σε παιδιά, βοηθούν στο να έχουμε καλύτερη στοματική υγεία, λιγότερους πόνους, πιο γερά δόντια και (πώς να αγνοηθεί !) λιγότερα έξοδα.
     
  Ενδοδοντολογία  
Ποιος δεν έχει ακούσει για την «απονεύρωση!». Η ενδοδοντολογία ασχολείται με την ενδοδοντική θεραπεία, την γνωστή μας απονεύρωση. Αντιμετωπίζει μεγάλες βλάβες των δοντιών που συνήθως συνοδεύονται από πόνο ή οίδημα (πρήξιμο). Έχει εξελιχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με στόχο τόσο το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα, όσο και την συντομότερη διαδικασία.
 
Dental-progress.gr - Οδοντιατρική πρόοδος    Διεύθυνση οδοντιατρείου: Γρ. Σιτέ 21, Νέα Μάκρη Τ.Κ. 19005 - Τηλ.: 2294090305, 2294090306